Skoletjeneste

 

Lær din klasse om naturens superhelte
– på en af Bornholms mest børnevenlige seværdigheder

Dyr er fantastiske formidlere. Kom forbi Bornholms Rovfugleshow med din klasse, og giv dine elever mulighed for at lære med alle sanser.


Nogle elever lytter til dyrepasserens ord eller latterfuglens kalden. Andre mærker ponyens pels eller falkens vægt, når den lander i håret. Nogle lægger mest mærke til de små fjer på uglens klør, som den sanser byttet med.
Men fælles er, at alle får ny viden og læring med hjem.
Derfor elsker vi at have skoleklasser på besøg her på Bornholms Rovfugleshow.


Vi gør biologi, anatomi, naturhistorie og alle de andre naturvidenskabelige fag levende.
Når I besøger os, kommer I med på en oplevelses-rejse fra dyrenes opstandelse til nutidens skabninger. Det hele fortalt gennem levende dyr i vores shows.


Vi laver 4 shows hver dag, hvor I både kan smage på insekter, stirre ind i en ugles iskolde blik og lære, hvad en høne har til fælles med en ørn og de flyvende dinosaurer.
I år har vi udvidet med endnu flere superhelte. I møder f.eks. verdens stærkeste kvælerslange, skildpadder, der kan blive 188 år gamle, edderkopper på størrelse med en middagstallerken og verdens største insekt.

Når entréen er betalt, får I adgang til alle dagens shows (se herunder).
I kan være her hele dagen fra 10-15.00 – eller kortere, hvis det passer bedre i jeres planer.


Programmet:
Ankomst og introduktion
Hvis I ønsker det, laver vi en kort introduktion til dagen, inden programmet går i gang. Her kan eleverne få udleveret spørgeskemaer med opgaver, de skal løse gennem dagen.

Krible krable show

Kom tæt på de dyr, der var her længe før dinosaurerne (og os)
Vi ser på naturens mindste superhelte: Vandrende pinde, der er eminente til camouflage. Fugleedderkopper med de giftigste hugtænder og skorpioner, der kan flænse og fastholde byttet med deres kraftige klo.

Krybdyr show

Da vanddyrene gik på land og fik nye superkræfter
Vi følger vanddyrene, der gik på land og med tiden udviklede sig til krybdyr. Vi skal bl.a. møde en skægagame, der kan gå et helt liv uden at drikke vand. Vi ser verdens stærkeste kvælerslange angribe sit bytte, og måske kigger vores skildpadde Einar også forbi.

Indendørs rovfugleshow
Et indendørs fugleshow kan noget særligt. Her mærker I vingesuset fra en grib eller en falk helt tæt på, når fuglen stryger lige hen over jeres hoveder. Eleverne kan lugte forskellen på den enorme grib og en lydløs ugle – og måske får en af dem en falk i håret.


Udendørs rovfugleshow
Vi ser falken jage i et hæsblæsende tempo og ørnen svæve majestætisk over os. Vågen flyver lige forbi jeres skulder og viser sig som en af skovens mest adrætte jægere. Måske hjælper en af jer med at holde en ugle eller prøver, om I kan løbe hurtigere, end en høg kan flyve.


Opsamling
Vi runder af sammen og tjekker evt. elevernes svar på spørgeskemaerne.

Inkluderet i dagen er også tid til at klappe vores kaniner og høns, fodre får, måske ride en tur på en pony eller lege på vores store legeplads.

 

Vil I have mere læring og bevægelse?
Fuglestien er en håndboldgolf-bane, hvor børnene skal skyde fugle (med en bold) og samtidig får viden om dyrenes rekorder, sanser og tilpasning. Det er en fin måde at få motion ind i dagens program. Banen ligger i vores skov, hvor der er masser af plads til at brænde lidt krudt af.

 

Priser og praktisk
I får hele dagen for 95 kr. per elev/lærer. I er velkomne til at være her hele dagen fra kl. 10-15.00.

Frokost og snacks kan købes i caféen, men det er også okay, hvis I selv har madpakker med.

 

Husk at booke jeres besøg på forhånd. Book jeres klasses besøg ved at skrive til os på info@bornholmsrovfugleshow.dk eller ring til Louise på 96793037.

Vi glæder os til at se jer.


Obs: Vi sætter dyrevelfærd allerhøjest. Det betyder, at alt foregår på dyrenes præmisser. Gribben kan have en dårlig dag, uglen kan være halvsløj eller skildpadden for træt til at lege. Derfor kan der ske ændringer i programmet.
Ponyen står heller ikke klar til rideture hele tiden, men den elsker altid at blive klappet.