Hvidhovedet Havørn

Den hvidhovedede havørn er en meget stor ørn med relativt kort hale, brede vinger og et stort kraftigt næb. Den voksne fugl har helt hvidt hoved og helt hvid hale, gult næb og fødder og en lys gråbrun krop.

 

Ungfuglen derimod er meget mørkebrun og har ikke de karakteristiske hvide markeringer. Næbbet er også næsten mørkt. De hvide markeringer samt det gule næb begynder først at dukke op når fuglen begynder at blive kønsmoden i 4-5 års alderen.

 

Hunnen lægger ofte 1-3 æg, som hun ruger på i 42-45 dage. ungerne bliver ofte hos forældrene til de er 4-5 måneder. Reden finder man ofte i træer elle på klippehylder.

 

Den hvidhovedet havørn lever af fisk og andefugle, men er ikke for fin til at tage et ådsel, hvis der er mulighed for det. De er i stand til at trække en fisk op af vandet, der har samme vægt som dem selv.

 

Denne ørn er udbredt i hele Nordamerika og holder til ved kystområder, store søer og floder.

Zeus

 

Zeus bliver to år i 2013. Derved er han den yngste havørn her på stedet. Han kommer fra en zoo i Tjekkiet. Til trods for sin unge alder er han en meget stærk fugl – både fysisk og mentalt. Først var han lidt bange for publikum. Men nu er han glad for selskab og viser gerne at han elsker lange ture ud i landskabet og tilbage igen.

Han er også en bestemt herre – og der skal en erfaren falkoner til at håndtere den store fugl.

 

Pandora

 

Pandora kom til os på Bornholms Rovfugleshow sommeren 2007. Allerede hurtigt fandt vi ud af at, hun var en meget bestemt dame. 

Hun var kun 3 måneder gammel da vi fik hende, men vejede alligevel hele 5 kg. En ordentlig dame. Vi gik med det samme igang med træningen. De første par dage var hårde, da Pandora helst ville bestemme det hele selv. Men med udholdenhed og tålmodighed, fik vi vist hende at det er ok, at samarbejde med falkoneren. 

Man skal jo huske på at Pandora kom direkte fra sine forældre, så hun var slet ikke vandt til at have med mennesker at gøre. 

Men 4 dage gik og Pandora følte sig nu allerede tryk på handsken af falkoneren. Faktisk gik det meget hurtigere med hende end vi havde håbet på. Så allerede efter den første uge turde Pandora hoppe fra sin siddeplads over på vores handske. Herefter gik det stærkt. Vi fik hende udenfor og trænede videre med langline på. 

Allerede da vi havde haft hende i 3 uger var vi klar til at slippe hende helt frit for publikum. Meget tidligt i følge vores erfaring, men vi satsede. Og vi satsede rigtigt. Pandora tog publikum i en stiv arm, og ænsede dem slet ikke. 

I dag er Pandora en af de store stjerne, og dem der har været at se vores show, kan med sikkerhed nikke genkendende til at hun kommer meget tæt på.

Kasi

 

Kasi er en voksen hvidhovedet havørn.

Hun var 22 år da hun kom til os i 2009, og havde desværre ikke fået lov til at flyve som fugle bør, gennem hele hendes opvækst. 

Hun kommer fra en hollandsk zoologisk have, hvor hun har siddet i bur hele sit liv. Heldigvis blev hun opdaget af en af vores falkonerkollegaer, og endte så med at komme her til os.

Kasi er fra 1987 og vejer 4,5 kg. Hendes vingefang er ca 2,2 m. Og hvis alt går vel kommer hun til at leve en 40-45 år.

Kasi er den blideste ørn vi har her på stedet, og vi er meget glade for hende.

Subscribe to RSS - Hvidhovedet Havørn