Gåsegrib

 

Gåsegribben er en enormt stor grib, den er sågar større end de fleste ørne. Den lever udelukkende af kadavere. Primært middelstore og store pattedyr, men ved mangel på føde kan den også tage fugle og fisk.

Gåsegribben har lange meget brede vinger, en kort hale, og i flugt et meget lidt fremtrædende hoved. Ungfugledragten er betydeligt lysere end de voksnes. De unge fugle går igennem 3 forskellige stadier af fjerdragt inden de skifter helt til den voksne. De voksne har tydelig kontrast mellem mørke svingfjer og lyse vingedækfjer. De har desuden næsten helt hvide bånd på undersiden af vingen, 

Gåsegribben lever i store dele af verden, hele vejen fra Afrika til Sydøsteuropa, Spanien og Rusland. Den lever helst i områder med klipper til reden, rigeligt med føde samt mulighed for termiske opvinde.

Gåsegribben yngler helst på klippehylder og gerne i små eller store kolonier fra 2 par op til 100. Den yngler første gang i 4-5 års alderen og parret holder sammen år efter år.

Mix

Mix er en gåsegrib. Og en af de helt store. Han er 15 år gammel og vejer hele 8 kg og har et vingefang på 2,60m.

Mix har hele sit liv været trænet til falkonershows, og har været "ansat" hos en falkoner i Østrig. Da denne falkoner ville ophøre med at lave shows med rovfugle, fik vi denne prægtige fugl tilbudt.

Mix er langt den største rovfugl vi har her på stedet. Han har et specielt temperament, men nyder at komme helt op på bordet at sidde mellem vores gæster.

Hans størrelse gør at det gipper i publikum når det kæmpe vingefang og 8 kg fugl lander lige midt på deres bord.

Han er bestemt værd at komme og hilse på.

Loke

Loke er en stor gåsegrib på 8 kg. Den kom til stedet her i foråret 2007. På det tidspunkt var den 7 år gammel, og havde ikke været trænet i 5 år. Så det var som at begynde med en helt ung fugl- bortset fra at den havde viljen fra en voksen fugl. 

Inden historien går videre om Loke, er der nok lige et par ting der skal fastslås. Hele 2007, fortalte vi vores gæster at Loke var en 7 år gammel Gåsegrib han, men da vi kom til Februar 2008 lagde han altså et æg!!! Med dette sagt, tror jeg med sikkerhed at vi kan fastslå at det er en hun. Smil

På trods af alt det her, har det hele tiden været enormt spændende med Loke. Ingen af os havde prøvet at træne gribbe før, så vi var meget spændte da han kom til os. Men det gik heldigvis rigtig godt. I starten gik det lidt langsomt. Loke havde jo siddet i et voliere i 5 år, så han var meget overvældedet af den store verden vi præsenterede ham for. Jeg mener selvfølgelig hende..

Men heldigvis vænnede Loke sig til sit nye liv som Grib på Bornholms Rovfugleshow, og i dag er hun en del af showet her på stedet. Hun elsker at være blandt publikum, og publikum er også utrolig fascineret af hende.

Subscribe to RSS - Gåsegrib