Harrishøg

Harrishøgen er hverken en rigtig høg eller en rigtig musvåge, men noget der i mellem, som det latinske navn, Parabuteo fortæller.

De fleste rovfugle er solitære, men Harrishøgen derimod, kan leve i store familiegrupper på op til 20 individer. Ofte jager gruppen også sammen. Dette forgår ved at hunnerne tager plads i høje træer eller lignende. Hunnerne har den højeste rang i flokken. Hannerne derimod har den laveste rang. De løber på jorden, og forsøger at jage byttet ud af dets skjul. Når byttet kommer frem, flyver hunnen ned og afliver det. Hunnen der har højest rang spiser først.

Harrishøgen er udbredt i Syd og Mellemamerika, hvor den foretrækker områder med meget lidt bevoksning.

Hunnen lægger 3-5 æg, som både hunnen og hannen ruger på i ca. 30 dage. Man ser også ofte at Harrishøgene får to kuld på et år. Når dette er tilfældet, hjælper hunnerne fra første kuld med at udruge det andet kuld.

Harrishøgen er en opportunist. Den er overhovedet ikke kræsen. Den tager alt fra små firben, insekter, fugle og pattedyr op til kaninstørrelsen.

Gwen

Harrishøgen Gwen er 5 år gammel i 2013. Hun har en vægt på omkring 1 kg.

Vi fik hende i 2012 fra en anden falkoner. Hun havde været brugt til jagt efter kaniner og harer i udlandet. Gwen bestemt er en meget rar og tålmodig fugl.

Albert

Ja tro det eller ej, men findes der en bandit blandt fugle så er det altså Albert.

Han vil bestemme- koste hvad det koste vil. han vil også kun håndteres af Louise og IKKE af Martin. Og han råber og skriger hvis han ikke får sin vilje.

det er også meningen blandt Harrishøge, at hannen skal lade hunnen spise først- det gør Albert heller ikke. Han vil hellere slåsse om det. Så en rigtig ballademager er han, men også en formidabel flyver.

Albert elsker at finde termik med sine store brede vinger og kan svæve af sted uden at bruge nogle kræfter overhovedet.

Han er klækket i 2008 og blev i 2012 sat sammen med vores harrishøg hun Akia.

Parret fik i 2012 3 befrugtede æg, men gik desværre for tideligt af deres æg.

I 2013 har de også 3 befrugtede æg som vi snart håber klækker.

Akia


Akia kom til os i 2007 fra Ree Park på Djursland. Her var hun en af de 3 unger der kom fra et yngleprojekt med harrishøge. Vi fik hende tilbudt da hun var kun 5 uger gammel, så hun var aldeles ung og umoden da hun kom her til stedet.

Men det viste sig hurtigt at der sad et godt hoved på Akia.

Hun var og er meget samarbejdsvillig, og et blandt andet en af de får fugle her på stedet som vi ofte tager med ud fremmede steder og flyver.

Hun er i 2010 blevet kønsmoden og blev i  ynglesæson 2012 sat til avl med vores Harrishøg han Albert.

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe to RSS - Harris Høg