Blå Gul Ara

 

Denne ara har en dybt himmelblå fjerdragt, der starter i nærheden af issen, og går ned over ryggen og vingerne. Der er et lille grønt område over næbbet og et lille område af sort, der støder op til den hvide ansigtshud. Mønsteret af bittesmå fjer i ansigtet er unikt hos den enkelte fugl.

Udbredt i Øst Panama, syd tværs gennem nordvest Colombia, i Magdalena dalen og øst for Andesbjergene, fra øst Colombia og Venezuela, igennem Ecuador og Peru. Ligeledes i Guyana, Surinam, Fransk Guiana, Trinidad, fra Brasilien til Bolivia, Paraguay og det nordlige Argentina.

Den foretrækker regnskov, højt og tæt sekundært planteliv, åben skov, marsk og savanne med palmer og andre træer i tropisk zone, op til 500 m i lokaliteter op til 1.500 meter.

Dens føde er forskellig moden og ikke modne/syrlige frugter, mango ,især palmenødder er en stor del af deres føde. Friske frø ,bær, blomster og grøntsager dele af træerne. Sikkert også insekter og deres larver.

 

 

Blue

Blue, som bliver to år i 2013, foretrækker at blive trænet af Louise.

Man kan måske undres over hvorfor en Ara-papegøje bliver inddraget i et rovfugleshow? Men papegøjer knytter sig til mennesker på en helt anden måde end rovfugle - og de tillader mere kontakt og håndtering. Derved er det f.eks. muligt at få disse fugle til at strække en vinge på kommando, når man gerne vil se nærmere på vingens form og fjer.

Det fascinerer også mange at de er så intelligente at de kan lære at tale, løse opgaver osv.. Blue kan da også allerede sige ”Hej Blue”!!!

Og så har nye genetiske studier vist at papegøjer og falke faktisk er nært beslægtede. Så Blue hører bestemt til i vores rovfuglehow.

 

 

Subscribe to RSS - Blå Gul Ara