Afrikansk Flodørn

Den afrikanske flodørn er en stor og kraftig ørn, der findes i hele Afrika syd for Sahara, hvor store åbne vandområder med en rigelig fødevareforsyning opstår. Det er den nationale fugl i Namibia, Zimbabwe, Zambia og Sydsudan. 

Den afrikanske flodørn er en art placeret i slægten Haliaeetus (havørn). Dens nærmeste slægt er den kritisk truede madagaskarfiskørn 

Den afrikanske flodørn er en stor fugl, og hunnen er på 3,2-3,6 og er større end hanen på 2,0-2,5 kg. Hannerne har normalt vingefang på omkring 2 m, mens hunnerne har et vingefang på 2,4 m. Kropslængden er 63-75 cm. Den voksne er meget karakteristisk i udseende med en hovedsagelig brun krop med et hvidt hoved som den afrikanske flodørn og store, kraftfulde, sorte vinger. Hovedet, brystet og halen af ​​afrikanske fiskørn er snehvid, med undtagelse af det fjerløse ansigt, som er gul. Øjnene er mørkebrune i farve. Den krogformede næb, der er ideel til kødædende livsstil, er gul med en sort spids. Ungdommenes fjerdedel er brunfarvet, og øjnene er lysere i forhold til den voksne. Fødderne har grove såler og er udstyret med magtfulde klør for at gøre det muligt for ørn at gribe glatte fisk osv. Mens denne art hovedsagelig lever af fisk, er den opportunistisk og kan tage et bredere udvalg af byttedyr som vandfugle. 
Denne art er stadig temmelig almindelig nær ferskvands søer, reservoirer og floder, selvom de til tider kan findes nær kysten ved floder eller lag

Subscribe to RSS - Afrikansk Flodørn