Ørken Hornugle

 


Ørken Hornuglen er en relativt stor ugle, som ligner den europæiske hornugle meget, bortset fra at ørkenhornuglen er lidt mindre og lysere.

Den har en sandfarvet fjerdragt med sorte "pletter", og fjerduskene på toppen af dens hoved er lidt mindre end dem vi ser på den store hornugle. Ørkenhornuglen har brun-orange øjne og fjer helt ud på tæerne. Den har meget store fangere.

Ørkenhornuglen er udbredt i Nordafrika og foretrækker områder som stenørken, semiørknen og oaser. Her laver de deres rede på klippehylder, forladte reder eller direkte på jorden. Disse ugler danner par for livet

Ørkenhornuglen jager om natten og foretrækker mindre pattedyr men er set tage byttedyr op i størrelsen små antiloper og ræveunger, de tager også slanger, skorpioner og firben hvis der er mangel på anden føde.

 

Cæsar

Cæsar er en smuk Ørken Hornugle på ca. 1900 gram. Han bliver to år i 2013.

Han flyver kun med os ”bag kulisserne” – og altså ikke når der er show. Til trods for at han fra starten blev trænet til at flyve blandt vores gæster, har det nemlig vist sig at han ganske enkelt ikke bryder sig om fremmede. Han er en privat herre!!!

 

 

Imhotep

I modsætning til Cæsar er Imhotep meget glad for publikum. Og det gør indtryk på både børn og voksne når uglen lydløst svæver helt tæt over hovederne på folk.

Men denne fire år gamle og knapt to kg tunge ugle har dog også sine særheder. Imhotep foretrækker nemlig helt bestemt Louise – og så kan man altså godt blive lidt ”Rasmus modsat” når Martin er i nærheden.

Subscribe to RSS - Ørken Hornugle