Slagugle

Slaguglen lever  i Sverige, Finland, Rusland og Sibirien samt Sydeuropa.

Deres leveområder variere rigtig. Fra åbent krat, enge og bøgeskov. Og endda også åbent agerland. Som oftest ynder de at holde til i nærheden af vand.

Deres fødeemner er gnavere, padder og insekter, der tages ved anstandsjagt. Detter er når de sidder højt placeret og holder øje med hvad der sker omkring dem. Når de så ser et byttedyr, dykker de ned, angriber det og afliver det. Den tager også i sjældne tilfælde småfugle.

De yngler i knækkede stammer, huller i træer og forladte rovfuglereder.

Slaguglen ser meget godmodig ud men man skal ikke lade sig nare. Den er meget aggressiv når det kommer til dens territorie, rede og unger, og ser sig ikke for fin til at angribe mennesker. Deraf navnet Slagugle.

Den har et stort rundt hoved, lang kileformet hale og store afrundede vinger. Den er lys gråbrun. Lysere end Natuglen vi kender herhjemme fra. Den har helt mørke øjne og næbbet er grågult 

Subscribe to RSS - Slagugle