Prærieugle

Prærieuglen er en lille brun ugle med relativt lange ben, kort hale og lysegule øjne. Denne type ugle har ikke de velkendte fjerduske ovenpå hovedet.

Som ungfugle er disse ugler mere spraglet i farverne, men bliver mere ens i farverne jo ældre de bliver. Hverken de voksne eller de unge fugle har særligt mange fjer på deres ben og fangere.

I rovfugle og ugleverdenen er det normalt sådan at hunnerne er større end hannerne, men hos Prærieuglen er det lige modsat. Der er det hannen der er størst. Modsat mange andre fugle, bruger Prærieuglen meget tid på jorden. De lange ben den har, vidner også om at den løber lige så meget som den flyver. Faktisk har den fundet sig så godt tilrette ved jorden, at den har sin rede i huller i jorden. Det kan være forladte rævehuller, kaninhuller eller lignende. Desuden er den primært dagaktiv.

Prærieuglen er udbredt i den vestlige del af USA og det meste af Sydamerika. Den holder helst til på prærien, og i andre meget åbne områder.

Prærieuglen er kønsmoden allerede i 1 års alderen, hvor de kan ligge fra 6-12 æg. Æggene ruger de på i ca. 30 dage, og herefter bliver ungerne hos forældrene i ca. 45 dage. 

De lever primært af insekter, små gnavere og krybdyr, og engang i mellem små fugle.

Subscribe to RSS - Prærieugle