Latterfugl

Latterfuglen har sit navn efter den karakteristiske lyd, fuglen udstøder, når den skal markere sit territorium, eller når den skal gøre opmærksom på en fare. I Australien fortæller de lokale legender, at "dens latter vækker himmelmenneskene".

Latterfuglen hører til isfuglene og kendes på sin størrelse, den hvide fjerdragt med brune vinger og den brune øjenstribe. Latterfuglen har som andre isfugle et meget kraftigt næb, som den gør brug af, når den skal fange sin føde.

Isfugle, der lever i åbne områder i nærheden af vand, lever normalt af fisk. Latterfuglen lever - i lighed med andre skovlevende isfugle - af store insekter og mindre hvirveldyr.

Latterfugle lever parvis og er stærkt territoriale. Når territoriet skal forsvares mod andre fugle, rejses hale og hoved højt, mens fuglen udstøder en gennemtrængende, latterlignende lyd. Efter parringen bygger parret i fællesskab en rede i et hult træ eller i et termitbo, og parret er også fælles om at ruge ungerne ud og efterfølgende opfostre dem.

Subscribe to RSS - Latterfugl