Kejserørn


Den voksne Kejserørn er mørkebrun med gyldne markeringer i nakke og på hoved og lyse markeringer på skuldre og undersiden af vingerne.

Dens hoved er stort og den har lange lige vinger og størke fødder med store krumme klør. De unge fugle er meget lysere end de voksne, og har mørke markeringer på vinger og krop.

Kejserørnen er udbredt fra sydeuropa over til den sydlige del af Rusland samt den nordvestlige del af Indien og Sibirien. Om vinteren trækker de til mellemøsten og østafrika og den sydøstlige del af Asien. 

Oprindeligt foretrak denne ørn lavlandsområder, men er på grund af skovhugst og at landbruget udvidder sig er den presset længere op i bjergene.

Han og hun finder sammen når de er ca 4 år og holder sammen forevigt. De bygger sammen en rede i toppen af et træ, af grene og græs. Hunnen ligger 2-4 æg som primært, hun ruger på. 

Ofte hakker den/de første unger de sidst ankomne unger ihjel for at få al føden og forældrenes opmærksomhed. De overlevende unger vil lære at flyve når de er ca 2 mdr.

Kejserørnens føde består primært af jordegern og kaniner men er ikke kræsen hvis en anden mulighed viser sig.

 

Kejser

Kejser er vel et passende navn til denne smukke kejserørn på 2 år (2013).

Han er købt hos en dygtig falkoner i Tjekkiet som brugte begge hans forældre til jagt.

Kejser er meget tam og god at træne med. I 2012 viste han hurtigt hans fantastiske egenskaber til at finde termik. Det er et fantastisk skue at se den 2,6 kg tunge fugl svæve meget højt og langt på opadgående varm luft.

 

Subscribe to RSS - Kejserørn