Berberfalk

Berberfalken ligner meget vandrefalken, men er noget mindre kompakt. Kroppen er slankere. Undersiden er lysere og virker ensfarvet gullig, hvor vandrefalken er mere kontrastrig. Berberfalken har en tydeligt markeret skægstribe. Oversiden af fuglen er gråblå med gråsorte håndsvingsfjer. Isse og nakke er rødbrune.

Berberfalken yngler første gang i 2 års alderen. de menes at danne par for livet. Deres rede anbringer de på en klippehylde eller på en bygning. De lægger 3-5 æg som de ruger på 1 ca. 35 dage. Ungerne bliver i reden ca. 45 dage.

Berberfalken lever næsten udelukkende af små og mellemstore fugle. Duer og ænder er de absolut største byttedyr denne fugle kan håndtere.

Berberfalken lever gerne i halvørkener med klippepartier. Ses oftest i bæltet fra Algeriet til Egypten og videre til Saudi-Arabien.

Subscribe to RSS - Berberfalk